Отоплителна месингова арматура"Herz" herz logo
line horz
 

Точно 110 години компанията, която действа международно от седалището във Виена/Австрия, предлага стабилност, сигурност и последователност чрез ясно определена фирмена концепция, добре представен и качествен мениджмънт, компетентни и мотивирани служители и истински личен контакт на всички нива. Основана през 1896 година, ХЕРЦ има продължително присъствие на пазара, което непрекъснато се разраства.

Основана през 1896 година от сем. Гебауер и сем. Лернер във Виена, ХЕРЦ Арматурен бързо се превръща в един от най-важните производители на арматура в обширния пазар на Австро-Унгарската монархия. Дори в тези ранни дни, леярното дело на нашата компания произвежда богато разнообразие от продукти за отопление, газови и водни системи, бани, пумпали за фонтани, кранове за бира и вино, използвайки технологиите на пясъчните форми.

 


всхе эеиш иеа Централа на фирма HERZ в момента
  herz plant
 
  line horz
   
Завод на фирма HERZ през края на 19 в.
  herz ancient
 

Новата политическа ситуация след Първата Световна война, която променя политическата карта на Европа, периодът между двете световни войни, белязан от хиперинфлацията, рецесията и масовата безработица и най-накрая Втората Световна война са особено трудни периоди, на които нашата компания устоява благодарение на непрекъснато полаганите усилия.

В годините на преустройството след 1950 е предприета една от най-важните фази на модернизация в нашата продукция. Това включва подобряване и опростяване на гамата ни от продукти, което във втората половина на 50-те години довежда до специализацията в производството на вентили за отоплителни системи. В рамките на няколко години, общо взето фабриката за арматура на Гебауер и Лернер се трансформира в отоплителния специалист за вентили ХЕРЦ, опериращ на международно ниво. Същевременно, продължителното развитие в отоплителното инженерство и повишените изисквания спрямо хидравличните системи в отоплителните инсталации с циркулационни помпи довежда до дизайна и представянето на регулиращи вентили като "Rekord" и впоследствие на HERZ-DR, регулиращ вентил с двойна вкладка.

Повишената енергийна и ценова яснота в началото на 70-те години ускорява по-нататъшното развитие на термостатните вентили: през 1972 година първият термостатен вентил на ХЕРЦ прослави нашата компания. Това е основата за по-нататъшното международно разширяване. Едновременно с това технологията на производство налага разширяване и модернизация. Производствената дейност изисква по-големи помещения от тези на ул. Herzgasse. Така че, фабриката се мести в индустриалната зона на Inzersdorf в покрайнините на Виена. Придобивайки завода в Sebersdorf в провинция Styria, нашата компания се сдобива с второ място за производство, подходящо за по-нататъшно разширение.